Menu
Statul Major al Forțelor Navale
11 februarie 2021
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale reia învățământul față în față

După trei luni în care cursurile s-au desfășurat online, elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” se întorc în bănci.

Primii care au sosit miercuri, 10 februarie, au fost elevii din anul al II-lea. Medicul unității a trecut fiecare elev prin filtrul epidemiologic, iar o echipă de cadre medicale de la Spitalul Militar de Urgență „Al. Gafencu” din Constanța a prelevat probe pentru testele Real Time PCR de la toți cei 94 de elevi militari, în vederea stabilirii prezenței virusului SARS CoV 2.

După aflarea rezultatelor testelor RT PCR, începând de joi, 11 februarie, elevii militari își vor relua activitățile didactice conform programului, de această dată în clasă, față în față cu profesorii și instructorii militari.

Elevii sunt obișnuiți deja cu măsurile impuse în interiorul unității pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19.  Pentru siguranță, au fost trasate culoare de acces speciale, au fost instalate dispensere cu lichid dezinfectant în toate spațiile de uz comun, inclusiv la ușa fiecărei săli de clasă. Elevii au la dispoziție în permanență materiale sanitare și măști de unică folosință, pe care sunt obligați să le poarte în toate spațiile comune din unitate.

Pe data de 15 februarie vor sosi la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale și elevii din anul I. Procedura de triaj epidemiologic și de testare pentru depistarea noului coronavirus vor fi similare.

Ca o măsură suplimentară pentru siguranța sanitară a elevilor militari, aceștia nu vor mai beneficia de permisii și învoiri până la următoarea vacanță sau doar în situații excepționale.

 

Foto: Cristina Sîmbeteanu

BackShare:   

Loading data ...