Menu
Statul Major al Forțelor Navale
11 februarie 2021
Telefon: 0744 359 518

Elevii Colegiului Național Militar „A.I.Cuza” reiau cursurile

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” a început de miercuri, 10 februarie, activitățile și procesul educațional în formatul față în față.
Tinerii cadeți au revenit la cursuri eșalonat, iar din momentul în care au intrat pe poarta colegiului, aceștia au fost preluați de echipa medicală a colegiului pentru triajul epidemiologic. În aceeași zi, elevii au fost testați pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, iar după testare, vor rămâne în unitatea de învățământ până la finalizarea studiilor. Personalul colegiului s-a pregătit de întâmpinarea cadeților. Au fost luate măsuri pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, iar Direcția medicală monitorizează evoluția situației epidemiologice și coordonează activitățile de testare de tip Real Time PCR a elevilor și profesorilor.

De asemenea, pe perioada de activitate online a elevilor și profesorilor, conducerea colegiului a coordonat lucrări de îmbunătățire a condițiilor de trai, cât și de dotare a bazei materiale din unitatea de învăţământ. Astfel, Colegiul Național Militar „A. I.Cuza” se poate numi de acum un colegiu „smart”, deoarece a fost extinsă rețeaua de internet wireless, tinerii cadeți dispun de tablete individuale și profesorii de clase inteligente, având acces la calculatoare conectate la internet și video proiector, cameră web și microfon, precum și laboratoare și cabinete înzestrate cu table interactive.

În acest mediu al performanței, există posibilitatea abordării procesului de învățământ în formatul clasic, hibrid și online, iar dorința elevilor este aceea de a continua pregătirea pentru dobândirea competențelor specifice filierei vocaționale, profilului militar și specializării matematică-informatică, în special pentru elevii din ulțimul an de studiu.

BackShare:   

Loading data ...