Menu
Statul Major al Forțelor Navale
18 februarie 2021
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Aspecte de la antrenamentele scafandrilor de luptă de incursiune

Marea este casa noastră, dar suntem militari ai Armatei României. Romania ne este casă și trebuie să fim pregătiți să luptăm în orice mediu și oriunde. 

La fiecare exercițiu, la fiecare antrenament, principala luptă este cu tine însuți. Antrenamentele în condiții dificile ne ajută să construim coeziunea grupului nostru. 

Dacă ești sub apă, în aeronavă, în aer sau pe stancă, trebuie să te bazezi pe cel de lângă tine și, înainte să aștepți să-ți spună „domnule”, trebuie să te asiguri că te ajută să nu-ți pierzi viața”, a declarat căpitanul Bogdan Oancea într-un interviu realizat de Olivia Bucioacă, pe care îl veți putea asculta integral în Emisiunea Radio #Scutul Dobrogei, care va fi difuzată luni, 22 februarie, la Radio Constanța.

Scafandrii de luptă de incursiune au desfășurat, în perioada 16-17 februarie, un marș tactic, pe o distanță de 25 km, în zona montană. Această activitate de instruire face parte din modulul de antrenamente de supraviețuire în cadru tactic și vizează realizarea omogenizării grupelor de scafandri de luptă de incursiune, pentru a fi în măsură să acționeze ca un tot unitar și să îndeplinească misiuni complexe, oriunde în lume.

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...