Menu
Statul Major al Forțelor Navale
4 martie 2021
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Aspecte din timpul Exercițiului multinațional „Poseidon 21”

După escala pe care navele militare din Gruparea Navală Permanentă NATO de Luptă Contra Minelor Marine SNMCMG-2 au efectuat-o, în portul Constanța, la sfârșitul lunii februarie, pentru refacerea capacității de luptă, în vederea îndeplinirii activităților specifice, a venit momentul ca acestea să ia parte la primul exercițiu multinațional organizat de Forțele Navale Române în anul 2021, „Poseidon 21”.

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu”, navă integrată în SNMCMG-2, desfășoară, în perioada 1-5 martie, activități intense de instruire, în Marea Neagră, împreună cu nave militare ale Forțelor Navale Române și ale marinelor militare partenere, conform planului de acțiune al exercițiului.

Forțele armate protagoniste au, ca scop principal, consolidarea interoperabilității dintre navele și echipajele participante și, totodată, a prezenței militare în bazinul pontic.

Pentru a menține standardele implementate la nivelul Alianței, privind consolidarea securităţii în regiunea Mării Negre, au fost planificate și desfășurate acțiuni de luptă împotriva amenințărilor de suprafață și aeriene, manevre și evoluții navale, trageri de luptă cu sistemele de artilerie de la bordul navelor, activități de căutare și salvare de vieți omenești pe mare, exerciții de comunicații, precum și manevre de reaprovizionare pe mare și de remorcaj.

În ciuda faptului că temperaturile scăzute și condițiile hidrometeorologice nu sunt deloc prietenoase în această perioadă, membrii echipajului, format în proporție de 70% de militari tineri, nu au întâmpinat impedimente în desfășurarea sarcinilor încredințate. Marinarii militari români de la bord sunt foarte motivați și dornici să-și dezvolte aptitudinile specifice profesiei lor, pentru a putea raporta încrezători, de fiecare dată: „Misiune îndeplinită!”.

 

Transmite maistrul militar clasa a IV-a Mihai Martiș,
responsabil cu activitatea de informare și relații publice de la bordul DM-25

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...