Menu
Statul Major al Forțelor Navale
15 martie 2021
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Misiuni NATO în bazinul pontic

După plecarea dragorului maritim „Locotenent Lupu Dinescu”, din portul ucrainean Odessa, vremea s-a arătat prietenoasă, semn deloc bun pentru marinari, deoarece aceasta reprezintă liniștea de dinaintea furtunii. Valurile mari și vântul însoțit de ploaie și ceață au făcut ca navigarea să fie o adevărată provocare, însă, totodată, condițiile neprielnice le-au permis „lupilor de mare” să-și demonstreze priceperea și profesionalismul prin desfășurarea acțiunilor încredințate. 

La sfârșitul săptămânii trecute, navele integrate în gruparea navală permanentă NATO de luptă contra minelor SNMCMG-2, printre care și dragorul maritim românesc, au executat manevre, evoluții și exerciții în comun cu trei nave militare ale Forțelor Navale Ucrainene, pentru dezvoltarea și întărirea coeziunii dintre forțele participante.

Pe lângă misiunile specifice, marinarii militari au pus în aplicare numeroase scenarii fictive de vitalitate, privind lupta cu focul și gestionarea găurilor de apă. Având în vederea riscurile unui posibil incendiu la bordul navei, grupa de vitalitate a simulat numeroase scenarii, pentru a crește nivelul de reacție în astfel de situații de criză. Totodată, echipa medicală și-a justificat rolul prin acțiunile întreprinse, prin acordarea primului ajutor și transportarea pacientului într-un loc sigur.

Gruparea navală permanentă NATO SNMCMG-2 va opera în Marea Neagră până pe 17 martie, perioadă în care va executa misiuni specifice în zona de sud-est a bazinului pontic. 

 

Transmite maistrul militar clasa a IV-a Mihai Martiș,

Responsabil cu activitatea de informare și relații publice de la bordul DM-25

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...