Menu
Statul Major al Forțelor Navale
31 mai 2021
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

31 Mai – Ziua Rezervistului Militar

Vizita seniorilor în Portul Militar Brăila 

Se împlinesc 11 ani de când, prin Hotărârea Guvernului nr. 467/2010, s-a reinstituit Ziua Rezervistului Militar, în ultima zi a lunii mai. Acest act vine în memoria evenimentului prin care, în data de 31 mai 1864, în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, a fost adoptată „Legea asupra poziţiei ofiţerilor”, primul act normativ care dă identitate, valoare şi sens corpului cadrelor militare în rezervă.

Prin acest document se recunoaște, încă o dată, importanța națională și socială a profesiei militare în general și a rezerviștilor, în special, care reprezintă o categorie socio-profesională distinctă, cu un statut bine definit în cadrul societății românești.

Cu acest prilej, membrii Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Al. I. Cuza” - Filiala Judeţeană Galaţi ,,Gl. Eremia Grigorescu” au vizitat Portul Militar Brăila. Întâmpinați de comandantul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, contraamiral de flotilă Cornel Rogozan, și de comandanții navelor, seniorii au fost interesați de misiunile și tehnica Flotilei Fluviale, au vorbit cu tinerii care astăzi le continuă misiunea și au schimbat impresii între generații. Realizările lor remarcabile au devenit peste timp, repere înalte de profesionalism, demonstrând încă o dată că rolul lor nu s-a încheiat la momentul trecerii în rezervă, ci continuă să fie unul important pentru Armata României și pentru societatea noastră.

Seniorii ne-au promis că prin toate acțiunile sale, Asociația Ofițerilor în Rezervă din România va continua să militeze pentru solidaritate națională și socială, pentru pregătirea forțelor ei armate, active sau în rezervă, și apărarea profesiei și drepturilor militarilor.

BackShare:   

Loading data ...