Menu
Statul Major al Forțelor Navale
19 aprilie 2018
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Marinarii militari la Mănăstirea Dintr-un Lemn

Şi anul acesta, marinarii militari au continuat joi, 19 aprilie, tradiția pelerinajului la Mănăstirea Dintr-un Lemn, din judeţul Vâlcea, iar şeful delegaţiei Forţelor Navale a fost comandor Tiberiu Gâdiuță.

Gazdă primitoare pentru oamenii apelor, Maica Stareţă Emanuela OPREA a organizat o ceremonie religioasă de pomenire a eroilor marinari, precum şi a ministrului Aerului şi Marinei, din perioada 1938-1940, generalul Paul TEODORESCU, cel care-şi doarme somnul de veci lângă bisericuţa construită din trunchiul unui singur stejar secular.

Această legătură spirituală a militarilor din Forţele Navale cu sfânta mănăstire datează din anul 1938, când Ministerul Aerului şi Marinei de la acea vreme a început ample lucrări de restaurare a complexului monahal, ce au durat aproape doi ani.

După slujbă, pelerinajul a continuat cu vizitarea bisericii din piatră, construcţie ce datează din vremea domnitorului Matei Basarab, în care este păstrată Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Prin vizitarea Palatului Brâncovenesc, a construcţiei noii biserici care se ridică şi a anexelor mânăstirii, pelerinajul a luat sfârşit cu convingerea că acolo, între dealurile Vâlcei, marinarii vor găsi întotdeauna un loc al lor, pentru rugăciune şi reculegere.

BackShare:   

Loading data ...