Menu
Statul Major al Forțelor Navale
12 iulie 2021
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Exerciții de antrenament în teren în Poligonul Babadag

Pușcașii marini din cadrul Regimentului 307 Infanterie Marină „HERACLEEA” au desfășurat în perioada, 7-9 iulie 2021,  exerciții de antrenament în teren, precum și exerciții tactice cu trageri de luptă în Centrul Secundar de Instrucție pentru Luptă al Forțelor Terestre BABADAG.

Desfășurate după un scenariu tactic specific zonei lagunare Razelm – Sinoe, exercițiile au impus pușcașilor marini sarcini tactice complexe, care au presupus combinarea efortului fizic prelungit, cu folosirea armamentului de infanterie pentru executarea tragerilor, amenajarea genistică și mascarea pozițiilor, precum și orientarea în teren prin procedee expeditive. Tenacitatea, lucrul în echipă, experiența, pregătirea temeinică și ambiția au facilitat pușcașilor marini obținerea unor rezultate foarte bune. Dincolo de menținerea nivelului de instruire tactică al subunităților, scopul acestor exerciții a fost evaluarea plutoanelor de infanterie marină, în planificarea și executarea acțiunilor tactice ofensive.

Prima zi a exercițiului de antrenament în teren a constat în deplasarea, prin  marș tactic forțat, a companiilor de infanterie marină, urmată de  recunoașterea, ocuparea și amenajarea expeditivă a unor poziții de apărare, în apropierea Lacului Razelm, pentru a intra în situația inițială.

Cea de-a doua zi a fost marcată de repetiția misiunilor de apărare pentru blocarea inamicului și antrenamentele pentru tragere. Astfel, misiunea plutoanelor de infanterie marină a avut mai multe sarcini cheie printre care amintim: cercetarea zonei pentru descoperirea forțelor inamicului, blocarea itinerarelor de regrupare și manevră ale acestuia, cu sprijinul focului executat cu aruncătoarele și armamentul antiblindate, precum și executarea atacului decisiv pentru neutralizarea acestuia. La sfârșitul zilei, au fost desfășurate repetiții ale misiunilor ofensive următoare.

Ultima zi a culminat cu desfășurarea efectivă a exercițiilor tactice cu trageri de luptă ce au vizat evaluarea capacității plutoanelor de infanterie marină, precum și planificarea și executarea acțiunilor tactice ofensive, cu trageri de luptă împotriva desantului aerian tactic inamic, debarcat în zona lagunară Razelm - Sinoe. Chiar și în condiții de căldură extremă (caniculă), pușcașii marini și-au îndeplinit cu succes misiunile, obținând calificative bune și foarte bune la tragerile de luptă, prin lovirea tuturor țintelor.

De la primele ore ale dimineții și până la ultimele ore ale nopții, pe ploaie, pe vânt, pe caniculă, pe uscat și pe apă, pușcașii marini ai Regimentului 307 Infanterie Marină au demonstrat caracterul de unicitate al acestei structuri.

      

Text & foto: sold. Ana-Maria PETOLESCU

BackShare:   

Loading data ...