Menu
Statul Major al Forțelor Navale
21 iulie 2021
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” la „Breeze 21”

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu”, navă integrată în gruparea navală NATO de luptă contra minelor SNMCMG-2, a participat, în perioada 10-19 iulie, la Exercițiul multinațional „Breeze 21”, organizat de Forțele Navale Bulgare.

Echipajul format din 78 de marinari militari români s-a alăturat celor 2.000 de militari din 14 țări participante, iar nava militară românească s-a numărat printre cele 30 de nave cuprinse, împreună cu opt avioane și trei elicoptere, în scenariile de antrenament ale exercițiului derulat în Marea Neagră.

La „Breeze 21”, a participat și gruparea navală permanentă NATO SNMG-2, din care face parte, în această perioadă, și fregata „Regina Maria”, și care a avut misiunea de a executa acțiuni specifice de asigurare a protecției forței în cele trei medii de acțiune (aerian, naval și submarin), timp în care gruparea navală de luptă contra minelor SNMCMG-2 a asigurat libertatea de navigație și conducerea în siguranță a grupului de nave printr-un canal dragat. În plus, pe timpul marșului, marinarii militari au executat manevre și evoluții, transfer de materiale ușoare pe mare, prcum și antrenamente de vitalitate și de abandon al navei.

Dragorul maritim al Forțelor Navale Române va continua să execute misiuni de monitorizare a traficului maritim și de luptă împotriva amenințărilor subacvatice în bazinul Mării Negre, până la sfârșitul lunii iulie, atunci când va lua cap-compas portul militar Constanța.

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...