Menu
Statul Major al Forțelor Navale
23 august 2021
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Vizita de rămas bun și de prezentare a atașaților apărării ai Regatului Marii Britanii și Irlandei de Nord la Statul Major al Forțelor Navale

Șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiralul Mihai PANAIT, a primit luni, 23 august, vizita de rămas bun a atașatului naval al Regatului Marii Britanii și Irlandei de Nord, căpitan comandorul Neil THOMSON, precum și vizita de prezentare a noului atașat naval, căpitan comandorul Matthew NELSON.

În cadrul întâlnirii, a fost analizată situația cooperării între Forțele Navale Române și Forțele Navale ale partenerului străin și au fost prezentate activitățile comune la care marinarii celor două state au participat și vor participa în următoarea perioadă.

În acest context, reprezentanții Forțelor Navale Române i-au prezentat noului atașat militar britanic stadiul cooperării bilaterale dintre forțele navale ale celor două țări, precum și proiectele de interes comun desfășurate în cadrul NATO. Au fost menționate acțiunile de instruire pe mare ale militarilor români și britanici, în cadrul grupărilor navale NATO care operează în Marea Neagră și participarea la misiuni și operații NATO în Marea Mediterană.

De menționat faptul că activitățile desfășurate și cele planificate prin planul bilateral de cooperare contribuie la creșterea interoperabilității între Forțele Navale Române și cele ale Regatului Marii Britanii și Irlandei de Nord, înscriindu-se în linia promovării și dezvoltării bunelor relații de cooperare între cele două țări.

BackShare:   

Loading data ...