Menu
Statul Major al Forțelor Navale
30 septembrie 2021
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Dragorul maritim "Locotenent Lupu Dinescu" a făcut o escală în portul Batumi din Georgia

Dragorul maritim "Locotenent Lupu Dinescu"(25) a ieșit, la data de 23 septembrie, din apele teritoriale ale României, și a luat cap compas strâmtoarea Bosfor, pentru a se integra în Gruparea Navală Permanentă NATO de Luptă Contra Minelor, SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group Two), care are ca zonă de responsabilitate Marea Neagră și Marea Mediterană, alături de dragorul maritim bulgăresc BGS ,,Shkval”, vânătorul de mine italian ITS ,,Viareggio”, vânătorul de mine turcesc TCG ,,Edincik” și nava de patrulare spaniolă ESPS ,,Rayo”.
Până la prima escală în portul georgian Batumi, nava românească a executat exerciții specifice de luptă și de supraveghere navală în Marea Neagră, în condiții meteorologice dificile. Marea a ajuns chiar și la gradul cinci, iar valurile, la doi metri și jumătate. Marinarii militari din carturi au dat dovadă de profesionalism, fiecare și-a ocupat postul de luptă și și-a îndeplinit obiectivele de instruire, asigurând navigația în condiții de siguranță.
Gruparea SNMCMG-2 a efectuat o primă escală, în perioada 27-30 septembrie, în portul Batumi din Georgia, pentru refacerea capacității de luptă și pentru stabilirea ultimelor detalii, în vederea executării exercițiului ,,GEOPASSEX”, în comun cu capabilități ale Gărzii de Coastă a Georgiei.
Luni, 27 septembrie, s-a desfășurat deschiderea exercițiului, la care au luat parte reprezentanți ai autorităților locale georgiene, ai Gărzii de Coastă, precum și ai navelor militare.

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...