Menu
Statul Major al Forțelor Navale
1 octombrie 2021
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Misiuni de luptă contra minelor, în Marea Neagră

Corespondență de la dragorul maritim ,,Locotenent Lupu Dinescu”

Navele din Gruparea Navală Permanentă NATO de Luptă Contra Minelor, SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group Two) au executat, joi, 30 septembrie, manevrele de plecare din portul Batumi pentru a participa la exercițiul ,,GEO PASSEX”, în comun cu capabilități ale Gărzii de Coastă a Georgiei.

În prima zi a exercițiului, dragorul maritim ,,Locotenent Lupu Dinescu” (25) și dragorul maritim ,,Shkval” (Bulgaria) au desfășurat misiuni de dragaj în apele teritoriale ale Georgiei. Dragajul a fost realizat cu draga mecanică tip DM-2, care este destinată pentru cercetarea și distrugerea barajelor de mine ancorate.

Concomitent, cele două vânătoare de mine, respectiv ,,Viareggio” (Italia) și ,,Edincik” (Turcia), au desfășurat activități de cercetare în raioanele desemnate pentru descoperirea și identificarea unor eventuale mine marine.

Nava de patrulare spaniolă ,,Rayo”, la bordul căreia este ambarcat comandantul grupării SNMCMG-2, comandor Javier Nunez De Aparicio, a asigurat protecția forțelor implicate în misiunile de luptă contra minelor. Totodată, nava comandant a desfășurat exerciții de inspecție și control la nave suspecte de trafic ilegal, în comun cu forțe ale Gărzii de Coastă georgiene.

Trecerea în revistă a navelor a marcat încheierea exercițiului ,,GEO PASSEX”, urmând ca navele care alcătuiesc gruparea NATO să-și continue misiunea de consolidare a posturii de descurajare şi de apărare, precum şi de proiectare a stabilității dincolo de granițele aliate.


Corespondență transmisă de lt. Antonia Suiugan,
ofițerul de relații publice de la bordul navei

 

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...