Menu
Statul Major al Forțelor Navale
8 octombrie 2021
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Dragorul maritim continuă misiunea în cadrul Grupării Navale Permanente NATO, SNMCMG-2

Gruparea Navală Permanentă NATO de Luptă Contra Minelor, SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group-2), formată din nava de patrulare spaniolă ESPS „Rayo” (P42) – nava comandant a grupării, vânătorul de mine italian ITS „Viareggio” (5559), vânătorul de mine turcesc TCG „Edincik” (M260), dragorul maritim bulgăresc BGS „Shkval” (62) și dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” (25), a acostat joi, 10 octombrie, în portul Samsun din Turcia.

Pe timpul escalei, comandantul dragorului maritim 25, locotenent-comandorul Ionuț Diaconu va participa, împreună cu ceilalți comandanți de nave din gruparea NATO, la ședința de coordonare organizată de comandantul SNMGMG-2, comandor Javier Nunez De Aparicio, pentru a evalua modul de îndeplinire a exercițiilor desfășurate în ultima săptămână pe mare. Totodată, statul major al grupării va organiza ședințe de lucru cu ofițerii responsabili pe domenii de luptă de la bordul celor cinci nave militare, în vederea planificării următoarei etape de acțiune din zona de interes a Mării Negre.

În ultimele șapte zile, navele grupării SNMGMG -2 au parcurs peste 800 de mile marine și au desfășurat, într-un ritm alert, ziua și noaptea, exerciții navale complexe, punând în aplicare procedurile de operare NATO, în scopul întăririi prezenței și securității pe flancul de est al Alianței Nord-Atlantice. Echipajul dragorului maritim „Locotenent Lupu Dinescu” (25) se perfecționează continuu, alături de partenerii din Alianță, prin desfășurarea unui spectru larg de exerciții tactice navale, de luptă contra minelor, comunicații, reaprovizionare pe mare, remorcaj, precum și supravegherea raioanelor maritime din zona de operații.

Activitatea navelor din compunerea SNMCMG-2 a fost influențată intr-o oarecare măsură de ploile, vântul puternic și valurile mari din bazinul Mării Negre. Cu toate acestea, marinarii militari de la bordul dragorului maritim „Locotenent Lupu Dinescu” (25) continuă să-și îndeplinesc într-un mod ireproșabil îndatoririle zilnice.

Corespondență transmisă de lt. Antonia Suiugan,
ofițerul de relații  publice de la bordul navei

 

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...