Menu
Statul Major al Forțelor Navale
12 octombrie 2021
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Vizita de prezentare a noului atașat naval al Statelor Unite ale Americii la Statul Major al Forțelor Navale

Șeful Statului Major al Forţelor Navale, contraamiralul Mihai Panait a primit marți, 12 octombrie, vizita noului atașat naval al Statelor Unite ale Americii, căpitan comandorul Daniel ARANDA, aflat la început de mandat.

Întâlnirea cu oficialul american a avut ca scop trecerea în revista a stadiului cooperării bilaterale dintre marinele militare ale celor două țări, a participării la exerciții multinaționale și activități de instruire în comun, sub stindard NATO și UE, precum și proiectele de dezvoltare în cadrul Forțelor Navale a unor capabilități, în special în domeniul supravegherii maritime (MDA) și a luptei anti-submarin (ASW). În acest context, au fost menționate acțiunile de instruire pe mare ale militarilor români și americani, în cadrul operațiilor din Marea Neagră și Marea Mediterană.

Executarea de exerciții și activități de pregătire în comun cu forțe și mijloace (nave, aeronave, personal) au contribuit la creșterea interoperabilității între Forțele Navale Române și cele ale Statelor Unite ale Americii, înscriindu-se în linia promovării cooperării  și dezvoltarea relațiilor bilaterale între cele două țări.

Consolidarea cooperării transatlantice, la nivel militar, dintre România și partenerul strategic american reprezintă o prioritate pentru Armata României și, implicit, pentru Forțele Navale Române.

BackShare:   

Loading data ...