Menu
Statul Major al Forțelor Navale
15 noiembrie 2021
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0724 820 002

Vizită de lucru a locțiitorului șefului Statului Major al Forțelor Navale la bordul puitorului de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”

Insula Creta, Marea Mediterana
13-14 noiembrie 2021

Locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral de flotilă Cornel-Eugen Cojocaru, a efectuat, în perioada 13-14 noiembrie, o vizită de lucru, în portul militar Souda Bay din Creta, pentru a analiza modul în care marinarii și scafandrii militari de la bordul puitorului de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” își desfășoară misiunile în cadrul Operației EUNAVFOR MED „IRINI”.

La dialogul purtat de acesta cu echipajul navei a participat și locțiitorul comandantului Comandamentului Componentei Navale, comandor Marcel Neculae. Delegația Statului Major al Forțelor Navale a fost întâmpinată de comandantul puitorului de mine și plase 274, căpitan-comandor Daniel Gheorma, după care, membrii echipajului au raportat modul în care își execută activitățile la posturile de luptă.

În ciuda restricțiilor impuse de situația sanitară actuală, cei 84 de militari ai echipajului au prezentat un nivel foarte bun al moralului, ceea ce transmite cu promptitudine capacitatea acestora de a îndeplini în cele mai bune condiții misiunile încredințate. Profesionalismul marinarilor militari a fost apreciat de contraamiralul de flotilă Cornel-Eugen Cojocaru, echipajul navei fiind asigurat de suportul constant al conducerii Statului Major al Forțelor Navale.

Pe timpul desfășurării vizitei de lucru la bordul puitorului de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, au fost marcate cele patru decenii de la intrarea navei în serviciul Marinei Militare Române, la data de 16 noiembrie 1981, prin citirea realizărilor notabile ale echipajului, consemnate în Cartea de Onoare a navei.

Nava militară românească este integrată în gruparea navală a Operației „IRINI”, sub mandatul Uniunii Europene și își continuă misiunile de asigurare a respectării embargoului armelor impus Libiei și de consolidare a securității maritime din bazinul mediteranean, urmând să se întoarcă, în portul militar Constanța, pentru raportul final, la începutul lunii ianuarie a anului viitor. 

 

Corespondență transmisă de locotenent Alexandru Turturică, ofițerul responsabil cu activitatea de informare și relații publice de la bordul navei

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...