Menu
Statul Major al Forțelor Navale
27 decembrie 2021
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Exerciții de comunicații și reaprovizionare în Marea Mediterană

Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” participă, până la sfârștitul lunii decembrie, la ultimele zile de misiune din cadrul Operației EUNAVFOR MED „IRINI”, iar sărbătorile de iarnă sunt petrecute de marinarii militari români, pe mare, unde desfășoară misiuni specifice de interdiciție maritimă, precum și exerciții în comun cu partenerii străini din gruparea navală a operației.

Echipajul puitorului 274 a derulat, în bazinul mediteranean, o secvență de instruire în vederea reaprovizionării pe mare, împreună cu nava comandant a grupării, fregata grecească HS NAVARINON, la bordul căreia se află ambarcată echipa de comandă a operației, dislocată pe mare, din care fac parte și trei reprezentanți ai Forțelor Navale Române, și nava de patrulare italiană ITS COMANDANTE FOSCARI, care, în această perioadă, și-a încheiat misiunea în cadrul Operației Uniunii Europene „IRINI”. Concomitent, nava militară românească a condus seriale de comunicații navale, ale căror obiective au fost utilizarea procedurilor standard de securitate și creșterea nivelului de pregătire în cooperare cu celelalte forțe integrate în gruparea navală.

După trei luni de misiune în Marea Mediterană, marinarii militari români au parcurs 10.000 de mile marine, în peste 1.200 de ore de marș, timp în care au interogat 200 de nave comerciale care tranzitau zona de responsabilitate a puitorului 274. Prin participarea la Operația EUNAVFOR MED „IRINI”, Forțele Navale Române au adus o contribuție considerabilă în vederea respectării embargoului armelor impus Libiei și promovării valorilor Uniunii Europene în rândul comunității maritime internaționale.

Prezența activă și constantă a marinarilor militari români în Teatrul de Operații din Marea Mediterană demonstrează capacitatea ridicată a Armatei României de a furniza securitate în regiunea extinsă a Mării Negre, în cadrul misiunilor specifice conduse atât de Alianța Nord-Atlantică, cât și de Uniunea Europeană și Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite.

Corespondență transmisă de locotenent Alexandru Turturică, ofițerul responsabil cu activitatea de informare și relații publice de la bordul navei

BackShare:   

Loading data ...