Menu
Statul Major al Forțelor Navale
3 mai 2022
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Aprecieri pentru veteranii de război

Începând cu anul 2007, data de 29 aprilie a fiecărui an are o semnificație de suflet pentru poporul român, fiind ziua în care sărbătorim Ziua Veteranilor de Război. Această dată a fost stabilită prin Decretul Regal al Regelui Carol I din 29 aprilie 1902, când a fost instituit titlul de veteran de război în onoarea combatanților din Războiul de Independență.

În județul Brăila mai avem 10 veterani de război, cel mai în etate fiind la respectabila vârstă de 100 ani, iar în județul Tulcea mai sunt doar șapte veterani de război.

Sacrificiile și devotamentul veteranilor de război sunt nobila manifestare a dragostei de țară, a onoarei și demnității națiunii noastre. Garnizoana Brăila împreună cu Asociația Națională Cultul Eroilor au adus pe data de 29 aprilie, recunoașterea profundă celor care au luptat în războaie  pentru a servi Patria. Pentru lupta pe care au purtat-o pe umeri în câmpurile de luptă, fiecărui veteran i-a fost aşezat pe umeri câte un drapel ca recunoaştere a patriotismului, vitejiei şi curajului dovedite pentru eliberarea patriei şi gliei strămoşeşti.

În Tulcea, comandantul Divizionului 88 Vedete Fluviale, Marian Vătămanu și marinarii fluviali, împreună cu reprezentanți ai Instituției prefectului Județului Tulcea, au vizitat veteranii de război și le-au oferit colete-cadou, mulțumindu-le pentru sacrificiul depus pe front și pentru dragostea pe care o poartă în suflet pentru România.

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...