Menu
Statul Major al Forțelor Navale
6 mai 2022
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

6 mai – Ziua Maistrului Militar de Marină

Corpul maiștrilor militari de marină aniversează, la data de 6 mai 2022, 113 ani de la înființare, prin Înaltul Decret nr. 1620, semnat de Regele Carol I, în anul 1909. Actul consfințea constituirea corpului militar sub denumirea de „maeștri de marină șefi de specialitate”. Documentul istoric arată că menirea acestei categorii de personal militar era aceea de a fi șefi de specialitate, ajutoare ale ofițerilor de marină la bordul navelor de luptă și suplinitori ai ofițerilor, ca șefi de magazii, depozite și ateliere pentru păstrarea materialelor marinei și pentru exploatarea tehnicii de bord. Istoria acestui corp militar a cunoscut capitole dintre cele mai complexe. A traversat două războaie mondiale și și-a consolidat poziția și statutul prin înalt profesionalism și printr-un devotament necondiționat arătat valorilor promovate sub drapelul tricolor.

Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale i-a fost încredințată misiunea de a fi formatorul celor care îngrijesc de tehnologia și echipamentele militare de la bordul navelor de luptă și nu numai. Fiecare absolvent al școlii are datoria ca, prin tot ceea ce face, să se asigure că Forțele Navale Române își ating potențialul de operativitate și competență.

Pentru a marca evenimentul și pentru a-și arăta aprecierea față de corpul maiștrilor militari de marină, șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait, a conferit vineri, 6 mai, la sediul instituției din București, Emblema de Onoare a Forțelor Navale și Emblema de Merit „Acțiuni Umanitare” mai multor maiștri militari de la navele și unitățile militare din Forțele Navale Române.

BackShare:   

Loading data ...