Menu
Statul Major al Forțelor Navale
8 iulie 2022
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Micul Matelot – Atelier de matelotaj la Clubul de Vacanță

Tradiția este continuată an de an, iar Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila, în colaborare cu Flotila Fluvială, a organizat în perioada 4-8 iulie, Atelierul „Micul Matelot” la Clubul de Vacanță.

Încă din prima zi, marinarii militari i-au familiarizat pe micii mateloți cu instrumentele și materialele marinărești din atelier. Au fost prezentate mijloacele de salvare – colacul și vesta, cu utilizare și instrucțiuni, fluierul marinăresc, sifleea, printr-un scurt istoric, s-a explicat diferența dintre saulă și parâmă, s-au executat câteva tipuri de noduri marinărești și s-au pregătit materialele de lucru pentru confecționarea unui ceas.

În următoarele zile, tinerii brăileni au învățat modul de realizare a nodurilor marinărești, au confecționat brățări și împletituri tricolore din saulă și, la finalul săptămânii, au construit câte un ceas de perete.

Toate lucrările executate vor fi expuse, în perioada 8-15 august, cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei Române, în galeria din Promenada Mall Brăila, alături de machete de nave militare, instrumente de lucru pe hărțile de navigație și echipamente militare. De asemenea, reprezentanții Forțelor Navale Române vor prezenta ofertele educaționale ale instituțiilor de învățământ militar de marină și vor realiza ateliere interactive de noduri marinărești și lucrări de matelotaj.

BackShare:   

Loading data ...