Menu
Statul Major al Forțelor Navale
18 iulie 2022
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Instrucție multinațională în portul Burgas din Bulgaria

Plecate din portul militar Constanţa în urmă cu o săptămână, fregata „Regele Ferdinand”, dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” și nava purtătoare de rachete „Zborul” participă la Exercițiul multinațional „Breeze 22”, organizat de Forțele Navale Bulgare.
Escala navelor militare românești în portul bulgăresc Burgas are loc pentru refacerea capacității de luptă, prilej cu care ofițerii români participă la ședințele de lucru pentru stabilirea detaliilor organizatorice ale exercițiului multinațional.
Participarea Forțelor Navale Române la „Breeze 22” a fost apreciată de prim-colaboratorul Ambasadei României în Republica Bulgaria, domnul Bogdan Tebrean, în cadrul vizitei sale la bordul navelor militare. Acesta a subliniat importanța prezenței militarilor români la activitățile și exercițiile internaționale, ca parte a contribuției României la întărirea măsurilor de asigurare a apărării colective a Alianței.
La conferința de presă care a avut loc la deschiderea exercițiului, șeful Forţelor Navale ale Bulgariei, contraamiral Kiril Mihaylov, a mulţumit Forțelor Navale Române pentru participarea celor trei nave şi a transmis echipajelor succes în cadrul exercițiului, exprimându-și încrederea în profesionalismul marinarilor militari români, demonstrat de-a lungul activităților colective de până acum.
Luni, 18 iulie, au început secvențele „Breeze 22” planificate pe mare. Navele au plecat din portul Burgas pentru exersarea procedurilor operaționale de luptă împotriva amenințărilor maritime convenționale și a celor de contracarare a amenințărilor non-convenţionale.

Corespondență transmisă de locotenent-comandor Nicoleta Coman și Daniel-Andrei Pap

BackShare:   

Loading data ...