Menu
Statul Major al Forțelor Navale
4 august 2022
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Vizita Șefului Statului Major Al Forțelor Navale la Comandamentul Operaţiei EUNAVFOR MED "Irini"

Șeful Statului Major al Forțelor Navale Române, contraamiralul Mihai Panait a efectuat o vizită de lucru, miercuri, 3 august, la Comandamentul Operaţiei EUNAVFOR MED ,,Irini”(OHQ), aflat la Roma.  

În timpul discuțiilor pe care oficialul militar român le-a avut cu comandantul Operaţiei ,,Irini”, contraamiralul Stefano Turchetto, a fost analizată situația de securitatea regională maritimă din Mediterana Centrală, care impune necesitatea unui efort comun împotriva amenințărilor existente la adresa securității regionale. Agenda întâlnirii a mai cuprins subiecte legate de capabilitățile, personalul și unitățile navale asigurate de statele membre pentru operație.

România a participat la Operația Uniunii Europene EUNAVFOR MED ,,Irini”, în anul 2021, cu puitorul de mine și plase ,,Viceamiral Constantin Bălescu”, care a avut ambarcat la bord și un detașament de scafandri de luptă prin incursiune. În ultimul trimestru al acestui an, Forțele Navale Române participă, cu fregata Regele Ferdinand la Operația „Irini”, desfășurată în Marea Mediterană, în conformitate cu angajamentele asumate de țara noastră față de aliații din NATO și UE.

Prin misiunile la care participă marinarii militari români, țara noastră contribuie la asigurarea unui climat de securitate la granițele maritime europene, printr-o prezență navală constantă în vederea descurajării acțiunilor ilegale de pe mare.

BackShare:   

Loading data ...