Menu
Statul Major al Forțelor Navale
7 septembrie 2022
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Eveniment cu dublă semnificație, la bordul fregatelor „Regele Ferdinand” și „Regina Maria”

Forțele Navale Române au marcat miercuri, 7 septembrie, împlinirea a 92 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Regale Române a primelor distrugătoare, care au purtat denumirea onorifică „Regele Ferdinand” și „Regina Maria”, precum și împlinirea a 100 de ani de la Încoronarea la Alba Iulia a Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria, ca regi ai tuturor românilor.

În semn de recunoștință, echipajele celor două fregate au organizat, cu sprijinul Muzeului Național Cotroceni, Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” și Muzeului Național al Marinei Române, expoziții dedicate celor două evenimente importante, temele fiind «Ziua fregatelor: 92 de ani de la intrarea în serviciu a distrugătoarelor „Regele Ferdinand” și „Regina Maria”» și „Încoronarea de la Alba-Iulia – 100”.

La festivitate, au fost invitați comandanții care, de-a lungul timpului, și-au desfășurat activitatea la bordul celor două fregate, precum și grupuri de elevi de la Colegiul Național de Arte „Regina Maria”, Școala Gimnazială Nr. 43 „Ferdinand” și Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”.

BackShare:   

Loading data ...