Menu
Statul Major al Forțelor Navale
20 ianuarie 2023
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Schimbare la comanda Grupului de Sprijin al Forţelor Navale „Ovidius”

Vineri, 20 ianuarie, la sediul Grupului de Sprijin al Forţelor Navale „Ovidius”, s-a desfășurat ceremonialul militar de predare-primire a comenzii unității și a Drapelului de Luptă. În prezența locţiitorului șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral de flotilă Auraş Liviu Coman, colonelul Florin Năforniţă a predat comanda unității și Drapelul de Luptă comandorului Vasile Lalău.  

Contraamiralul de flotilă Auraş Liviu Coman i-a mulțumit colonelului Florin Năforniţă pentru modul în care a asigurat comanda unităţii şi exemplul personal pe care l-a dat subordonaților săi şi i-a urat succes comandorului Vasile Lalău în noua funcţie.

În perioada 2018-2019, colonelul Florin Năforniţă a fost împuternicit pentru a asigura îndeplinirea atribuţiilor funcţiei de comandant la Batalionul de Sprijin al Forțelor Navale „Ovidius” din Constanța. În anul 2019, a fost numit şef de stat major la Batalionul de Sprijin al Forțelor Navale „Ovidius” şi, ulterior, la Grupul de Sprijin al Forțelor Navale, împuternicit pentru a asigura îndeplinirea atribuţiilor funcţiei de comandant.

Comandorul Vasile Lalău este absolvent al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân", promoţia 1997. De la absolvire, a ocupat diferite funcţii la bordul vedetelor torpiloare şi corvetelor din cadrul Forţelor Navale Române, ultima funcţie fiind cea de locţiitor al comandantului Divizionului 508 Rachete de Coastă din Mangalia.

BackShare:   

Loading data ...