Menu
Statul Major al Forțelor Navale
8 martie 2023
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Forțele Navale Române, reprezentate la Gala Excelenței Feminine

Șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait, a participat marți, 7 martie, alături de locotenent-comandor Adriana-Georgiana Agape și căpitan Ștefana-Mihaela Cristea, la Gala Excelenței Feminine, organizată la Palatul Regal din București, de către Grupul de Presă MediaUno, Institutul Național de Statistică și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din Guvernul României, cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii.

În cadrul Galei, au fost acordate diplome și trofee, în semn de apreciere, mai multor doamne și domnișoare, care s-au remarcat prin activitatea lor în diferite domenii, precum diplomație, securitate națională, antreprenoriat, finanțe și bănci, educație, sănătate, economie, implicare civică, sport și cultură.

Șeful Statului Major al Forțelor Navale a felicitat doamnele prezente la eveniment pentru realizările profesionale obținute și și-a exprimat aprecierea sa față de femeile din Armata României, menționând nivelul ridicat de profesionalism și devotamentul acestora față de instituția militară, iar la finalul intervenției sale a transmis cele mai bune urări, cu prilejul zilei de 8 Martie, pentru toate doamnele și domnișoarele.

Din Forțele Navale Române, au fost premiate două doamne ofițer care s-au remarcat prin rezultatele obținute în activitatea profesională. Locotenent-comandor Adriana-Georgiana Agape a fost premiată în semn de recunoaștere a rezultatelor deosebite în activitatea de cercetare științifică în domeniul pătrunderii şi lucrului sub apă, precum și pentru contribuția adusă la perfecționarea procedeelor de scufundare şi de lucru sub apă. Doamna Agape este șef al Laboratorului de cercetare pătrundere sub apă, la Centrul 39 Scafandri, și a fost comandantul navei maritime pentru scafandri „Grozavul”.

Căpitan Ștefana-Mihaela Cristea, ajutor comandant Serviciu de luptă Operații, la fregata „Regina Maria”, a primit același trofeu în semn de recunoaștere a rezultatelor deosebite obținute în executarea unor diferite manevre navale cu risc ridicat, în timpul participării la zece operații și misiuni NATO, în Marea Mediterană și Marea Neagră, cu fregatele „Regele Ferdinand” și „Regina Maria”.

Gala Excelenței Feminine a adus în prim plan, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, importanța femeilor din România, care au ales să se implice profesional și social, ocazii în care au dovedit seriozitate, perseverență și curaj, calități cu care s-au impus pentru promovarea excelenței și au contribuit la schimbarea percepției despre rolul femeii în societate.

Ziua Internațională a Femeii este dedicată sărbătoririi realizărilor sociale și profesionale ale femeilor, precum și luptei pentru combaterea discriminării acestora, iar ultimele decenii au fost marcate de implicarea tot mai mare a femeilor în activități profesionale încununate de performanțe.

BackShare:   

Loading data ...