Menu
Statul Major al Forțelor Navale
28 aprilie 2023
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Elevi de gimnaziu tulceni, cadeți în Forțele Navale

Un grup de zece elevi de la Școala Gimnazială din comuna Horia, județul Tulcea, însoțiți de un cadru didactic, au participat în perioada 24-28 aprilie la programul „Cadet în Forțele Navale”, ediție organizată de Centrul 39 Scafandri, prin Divizionul 175 Nave Scafandri de Luptă „Comandor Constantin Scarlat”, cu sprijin din partea Ligii Maiștrilor Militari de Marină.

Timp de cinci zile, elevii tulceni au avut inedita oportunitate de a se familiariza cu specificul Forțelor Navale Române, prin vizite la Laboratorul Hiperbar din cadrul Centrului 39 Scafandri, cea mai modernă facilitate pentru antrenamentul scafandrilor, la ora actuală, la nivel european. De asemenea, micii cadeți au mers în vizită pe platforma de învățământ a Forțelor Navale, unde au interacționat cu elevii și studenții militari, de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” și de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și au văzut dotările excepționale de care dispun cele două instituții militare de învățământ.

Elevii de gimnaziu din comuna Horia au avut parte și de un tur ghidat al Muzeului Național al Marinei Române, au vizitat Delfinariul și Microrezervația din Constanța, în cadrul parteneriatului recent încheiat între Statul Major al Forțelor Navale și Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța.

Din programul activităților a făcut parte și o vizită în portul militar Constanța, unde micii cadeți din comuna Horia au putut urca la bordul fregatei „Regele Ferdinand” și al navei-școală „Mircea”.

Săptămâna petrecută alături de marinarii Forțelor Navale s-a încheiat vineri, 28 aprilie, printr-o scurtă ceremonie în care elevilor li s-au înmânat diplome de participare la programul „Cadet în Forțele Navale”.

***

Cu o tradiție care se extinde și se îmbogățește de la an la an, programul „Cadet în Forțele Navale” reprezintă oportunitatea pe care Statul Major al Forțelor Navale, prin instituțiile din subordinea sa, o pune la dispoziția elevilor din învățământul civil, de a lua contact cu specificiul unităților de marină și de a afla, pe înțelesul lor, care este rolul Forțelor Navale Române, al marinarilor militari și al navelor de luptă de la mare și de la fluviu.

BackShare:   

Loading data ...