Menu
Statul Major al Forțelor Navale
10 mai 2023
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0724 820 002

Ziua Europei și Ziua Independenței de Stat a României sărbătorite de militarii Flotilei Fluviale

Marinarii militari din garnizoanele Brăila, Tulcea și Babadag au participat în zilele de 9 și 10 mai la o serie de activități dedicate sărbătoririi Zilei Europei (9 mai) și a Zilei Independenței de Stat a României, care a fost proclamată la 10 mai 1877.

Pe data de 9 mai s-a sărbătorit Ziua Europei. În urmă cu 73 de ani ministrul de externe al Franței, Robert Shuman a propus Germaniei și altor state să pună bazele concrete ale unei federații europene indispensabile pentru asigurarea păcii pe termen lung în Europa și implicit la nivel mondial.

Astăzi, în toate cele trei garnizoane, marinarii militari și infanteriștii marini au luat luat parte la  manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Independenței de Stat a României.

La activități au participat comandanţii unităţilor militare din garnizoane, cadre militare, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi cetăţeni ai urbelor. Evenimentele au inclus în program intonarea imnului național, slujbe religioase, alocuțiuni și depuneri de coroane de flori.

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...