Menu
Statul Major al Forțelor Navale
13 mai 2023
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Noaptea Muzeelor la Muzeul Național al Marinei Române

Muzeul Național al Marinei Române s-a alăturat sâmbătă, 13 mai, celei de-a XIX-a ediții a evenimentului național Noaptea Muzeelor, oferind vizitatorilor intrare liberă la expozițiile permanente și temporare.

Seara a fost deschisă, la ora 18:00, de un recital antrenant și interactiv al Muzicii Militare a Forțelor Navale, după care, până la ora 23:00, constănțenii au fost invitați să vizioneze exponatele muzeului.

Ca de fiecare dată, sute de persoane au trecut pragul instituției de cultură, interesate să descopere tradițiile marinarilor militari și civili. Machetele minuțios lucrate ale navelor care au făcut istorie în Marina militară au atras, în special, atenția copiilor, în timp ce armele și exponatele de tezaur au suscitat interesul adulților.

***

Evenimentul Noaptea Muzeelor este o manifestare culturală propusă în urmă cu 19 ani, de către Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, ca un omagiu adus Zilei Internaționale a Muzeelor, sărbătorită pe 18 mai, cu obiectivul de a promova și de a aduce la cunoștința publicului rolul acestor instituții de cultură în dezvoltarea societății.

BackShare:   

Loading data ...