Menu
Statul Major al Forțelor Navale
11 septembrie 2023
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0724 820 002

Marinarii militari, la inaugurarea Memorialului „Ivan Patzaichin” din Tulcea

Militarii Divizionului 88 Vedete Fluviale „Amiral Gheorghe Sandu” și Grupului 325 Sprijin Logistic Tulcea au participat vineri, 8 septembrie, pe faleza din Municipiul Tulcea, la ceremonia de inaugurare a memorialului arhitectonic dedicat multiplului campion olimpic Ivan Patzaichin.

În cadrul activității a fost susținut un concert pe apă, s-a executat o defilare de ambarcațiuni pe Dunăre şi s-a desfășurat un spectacol de video mapping pe clădirile Căpităniei, Muzeului de Artă şi Centrului de proiectări din Tulcea.

La eveniment, au participat comandantul Flotilei Fluviale „Mihail KogălniceanU”, comandor Nicu Chirea, comandantul garnizoanei Tulcea, comandor Antoanel-Marian Vătămanu, reprezentanți ai autorităților locale și ai Comitetului Olimpic și Sportiv Român, ai Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, precum și toți cei care au contribuit la realizarea ansamblului arhitectonic.

Memorialul reprezintă un ansamblu arhitectonic realizat prin parteneriatul dintre Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23”, Consiliul Județean Tulcea și Primăria Municipiului Tulcea. Acest ansamblu oferă un prilej de amintire a momentelor cheie din viața și cariera lui Ivan Patzaichin, filtrate de sensibilitatea artiștilor. Totodată, este considerat „poarta de intrare” în Delta Dunării, fiind  punctul de pornire pentru turiștii care vizitează Delta cu caiacul sau cu alte bărci cu vâsle.

BackShare:   

Loading data ...