Menu
Statul Major al Forțelor Navale
22 octombrie 2023
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0724 820 002

Dragorul maritim 30 „Sublocotenent Alexandru Axente” a încheiat cu succes participarea la Exercițiul multinațional „Breeze 23”

Dragorul maritim 30 „Sublocotenent Alexandru Axente” a revenit duminică, 22 octombrie, în portul militar Constanța, după participarea la Exercițiul multinațional „Breeze 23”, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei, în portul Varna, în apele teritoriale ale Bulgariei și în apele internaționale ale Mării Negre.

Alături de Forțele Navale Române, la „Breeze 23” au participat și capabilități navale și aeriene din Albania, Belgia, Bulgaria, Franța, Georgia, Grecia, Italia, Lituania, Polonia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Statele Unite ale Americii și Turcia, în vederea dezvoltării relațiilor multinaționale între statele partenere.

Exercițiul multinațional organizat de Forțele Navale ale Bulgariei are ca obiectiv principal creșterea nivelului interoperabilității tactice, prin aplicarea procedurilor operaționale pentru situații de criză și pentru combaterea amenințărilor de securitate. Totodată, „Breeze 23” a cuprins secvențe de antrenament adaptate la actualele provocări geostrategice, pentru care prevede reacția imediată a unei forțe multinaționale regionale în toate mediile de luptă.

Prin participarea marinarilor militari români la Exercițiul multinațional „Breeze 23”, Forțele Navale Române contribuie semnificativ la consolidarea capacității de apărare a flancului estic al NATO și la îmbunătățirea securității în regiunea Mării Negre.

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...