Menu
Statul Major al Forțelor Navale
26 octombrie 2023
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0724 820 002

Marinarii militari români au participat, în Portugalia, la un program de pregătire în domeniul submarinelor

În perioada 4 septembrie - 27 octombrie, opt militari din Forțele Navale Române au participat la Programul de Instruire pentru Submariniști la Școala de Instruire pentru Submariniști din cadrul Divizionului de Submarine a Forțelor Navale Portugheze.

În cadrul cursului, marinarii militari români au parcurs module complexe de instruire referitoare la operații sub apă, suportul logistic și mentenanța submarinului, comunicații, elemente constructive a platformei, evaluarea pagubelor și salvare din submarinului avariat. De asemenea, reprezentanții Forțelor Navale Române au executat un modul de instrucție în imersiune la bordul submarinului portughez NRP Arpao, în Oceanul Atlantic. Activitatea de instruire derulată, atât în modul teoretic, cât și practic, în a reprezentat o oportunitate pentru militarilor români în contextul dezvoltării cunoștințelor la nivel procedural, pe palierul tactic-operativ.

Marți, 24 octombrie, a avut loc ceremonia de absolvire a cursului, la care au participat și reprezentanți ai Ambasadei României în Republica Portugheză și ai Forțelor Navale Portugheze. Ulterior acestui curs, personalul participant la instruire va fi implicat în procesul de adaptare a actelor normative specifice deja existente la nivelul Forțelor Navale Române și a elementelor doctrinare din domeniul folosirii în luptă a submarinelor, precum și din perspectiva luptei împotriva submarinelor.

BackShare:   

Loading data ...