Menu
Statul Major al Forțelor Navale
11 noiembrie 2023
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0724 820 002

Forțele Navale Române au primit vizita Secretarului General Adjunct al NATO

Structuri din Constanța ale Forțelor Navale Române au fost vizitate sâmbătă, 11 noiembrie, de Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, care a fost însoțit de comandantul Flotei, contraamiral de flotilă Cornel-Eugen Cojocaru.

Programul înaltului oficial a debutat cu vizita la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, unde i-au fost prezentate facilitățile instituției militare de învățământ, precum laboratoare și simulatoare de navigație, spațiile în care sunt pregătiți viitorii ofițeri de marină. De asemenea, Secretarul General Adjunct al NATO s-a întâlnit și cu studenți și elevi militari de la Academia Navală, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” și Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”.

Ulterior, delegația oficială s-a deplasat în portul militar Constanța, unde marinarii militari au prezentat misiunile și capabilitățile cu care aceștia își îndeplinesc datoria, atât la nivel național, cât și alături de partenerii și aliații străini.

Întâlnirea dintre înaltul reprezentant al NATO și militarii Forțelor Navale Române a subliniat importanța țării noastre ca furnizor de securitate în zona de responsabilitate și a contribuției deosebite pe care o aduce Armata României în vederea consolidării apărării colective din regiunea extinsă a Mării Negre.

BackShare:   

Loading data ...