Menu
Statul Major al Forțelor Navale
17 noiembrie 2023
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0724 820 002

Convocarea semestrială a maiștrilor militari și subofițerilor de comandă din structurile subordonate Statului Major al Forțelor Navale

 motto: „One team, one mission!”

În perioada 16-17 noiembrie, s-a desfășurat, la Constanța, în Sala Elite a Căminului militar C2, Convocarea semestrială a maiștrilor militari și subofițerilor de comandă din structurile subordonate Statului Major al Forțelor Navale. Activitatea a fost condusă de maistrul militar de comandă al Statului Major al Forțelor Navale, maistru militar principal Marius Irimia.

Ziua a doua a avut ca invitați: Comandantul Flotei și al Garnizoanei Constanța, contraamiral de flotilă Cornel-Eugen Cojocaru; subofițerul de comandă la Statul Major al Apărării, plt.adj.pr. Florea Sas, însoțit de subofițerii de comandă de la SMFT, SMFA, CFÎ și CFOS. Problematica privind activitatea echipei maiștrilor militari și subofițerilor de comandă și personalului din aria de responsabilitate în relația cu mass-media militare și civile a fost realizată prin participarea la discuții libere, având ca invitat plt.adj.pr. Lucian Irimia, redactor de la „Observatorul militar”, care are la activ misiuni interne și internaționale la bordul navelor militare.

În cadrul convocării la care au participat toți maiștrii militari și subofițerii de comandă din Forțele Navale, precum și șefii de echipaje ale celor trei fregate, M.m.pr. Marius Irimia a prezentat analiza obiectivelor pe care le-a urmărit în perioada desfășurată de la preluarea funcției privind creșterea nivelului de instruire și de disciplină militară al personalului din aria de responsabilitate, precum și întărirea rolului maistrului militar de comandă în structurile Forțelor Navale.

În continuare, participanții la convocare au discutat despre principalele provocări cu care se confruntă militarii aflați la baza carierei și au dezbătut subiecte punctuale, legate de problemele specifice maiștrilor militari și subofițerilor de comandă, din timpul derulării activităților de serviciu.

De asemenea, subofițerul de comandă la Statul Major al Apărării, plt.adj.pr. Florea Sas a prezentat principalele activități și provocări la nivelul SMAp în actualul context internațional și a purtat discuții pe diferite teme de interes cu participanții la convocare.

„În continuare, echipa noastră de maiștri militari și subofițeri de comandă din Forțele Navale trebuie să rămână unită, să vină cu propuneri eficiente pentru desfășurarea activităților și îndeplinirea misiunilor pe care le avem, atât în sprijinul actului de comandă din unitățile dumneavoastră, cât și pentru personalul din aria noastră de responsabilitate. Vom acționa unitar, sub motto-ul „One team, one mission!”, fiind ghidați permanent de deviza Forțelor Navale Române „Onoare, Loialitate, Profesionalism!”, a spus maistrul militar de comandă al Forțelor Navale, la finalul expunerii sale.

BackShare:   

Loading data ...