Menu
Statul Major al Forțelor Navale
26 iulie 2018
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Vizita navelor din SNMG-2 şi SNMCMG-2 în Odessa

Porți deschise în portul Odessa

 

După trei zile de staționare în portul Odessa, fregata Regele Ferdinand și dragorul maritim Lt. Lupu Dinescu au părăsit frumosul port din Ucraina, pentru a desfășura exerciții pe mare în cadrul misiunilor executate de grupările permanente NATO SNMG-2 și SNMCMG-2, din care acestea fac parte.

Escala din portul Odessa a fost una de reprezentare a activităților desfășurate de NATO în Marea Neagră, în contextul apărut după momentul martie 2014. Astfel, atât în conferința de presă, cât și la întâlnirile avute cu autoritățile locale, commodore Boudewijn Boots, comandantul grupării permanente NATO SNMG-2 a accentuat importanța prezenței NATO în Marea Neagră, pentru a demonstra soliditatea flancului estic al Alianței, dar și faptul că Marea Neagră este o zonă importantă pentru NATO. Comandanții celor două nave românești au avut întâlniri cu autoritățile locale din Odessa, dar și reprezentanții Consulatului general al României din acest oraș-port.

Pe timpul staționării în port, navele au fost vizitate de un numeros public, de cadeții Universității Maritime din Odessa, dar și de reprezentanții diplomatici ai României în acest oraș. La finalul vizitei efectuate pe fregata Regele Ferdinand, consulul general al României la Odessa, ES domnul Emil Rapcea, ministru plenipotențiar, a mulțumit comenzii navei pentru modul în care se prezintă fregata și a subliniat importanța participării navelor Forțelor Navale Române la activități în comun cu navele NATO, dar și cu navele din Ucraina.

Fregata Regele Ferdinand și dragorul maritim Lt. Lupu Dinescu își continuă, pentru încă opt zile, misiunile pe mare alături de navele din grupările permanente NATO SNMG-2 și SNMCMG-2, din care acestea fac parte. Dar, despre toate acestea, în corespondența viitoare.

 

Căpitan-comandor Mihai EGOROV

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...