Menu
Statul Major al Forțelor Navale
6 septembrie 2018
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Riverine 2018, exercițiu româno-ucrainean pe Dunăre

Forțele Navale Române au participat, în perioada 4 - 6 septembrie, cu două nave militare ale Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie și o grupă de infanterie marină, la exercițiul  Riverine 2018, primul exerciţiu bilateral între forţele fluviale şi cele ale pazei de coastă din Ucraina şi România. Activitățile s-au desfășurat pe fluviul Dunărea, în zona cuprinsă între Izmail (Ucraina) și Brăila.

Deschiderea exercițiului a avut loc la Izmail, în data de 4 septembrie, în prezența comandorului Tudorel Gîndac, locțiitorul comandantului Flotilei Fluviale, și a comandorului Andrii Kurylenko, reprezentant al Forțelor Navale Ucrainene.

Riverine 2018 a urmărit valorificarea oportunităţilor de cooperare militară şi antrenament în comun pe fluviul Dunărea, la standarde NATO, de către cele două forțe navale.   

Cooperarea dintre flotele militare ale României şi cele ale Ucrainei a căpătat, în ultimii ani, o dezvoltare intensă în domeniul instrucţiei pe mare, prin participarea  marinarilor militari români şi ucraineni la exerciţii comune, în mediul de acțiune terestru din zona Deltei Dunării, prin organizarea unor exerciţii întrunite, precum şi în domeniul învăţământului militar lende marină, prin dezvoltarea unor parteneriate educaţionale, care cuprind schimburi de studenţi şi elevi militari de la instituţiile de  învăţământ de marină din cele două ţări şi participarea acestora la diferite module de instruire.

 

 

BackShare:   

Loading data ...