Menu
Statul Major al Forțelor Navale
9 aprilie 2019
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Comandantul Marinei Regale Olandeze în vizită de lucru în România

Cu prilejul escalei fregatei olandeze HNMLS „Evertsen” în Portul Constanța, în perioada 6-8 aprilie, comandantul Forțelor Navale Regale ale Olandei, viceamiralul Rob A. KRAMER, a efectuat o vizită de lucru în România, la invitația conducerii Forțelor Navale Române. Nava olandeză asigură comanda grupării SNMG2 (Standing NATO Maritime Group) și participă la exercițiul „Sea Shield 19”, care se desfășoară în Marea Neagră.

Sâmbătă, 6 aprilie, viceamiralul olandez a avut o întrevedere oficială cu viceamiralul Alexandru Mîrșu, șeful Statului Major al Forțelor Navale, în cadrul căreia au fost abordate subiecte legate de instruirea în comun a marinarilor militari români și olandezi, în timpul exercițiilor multinaționale, precum și subiecte din sfera educațională a învățământului militar de marină.

Duminică, 7 aprilie, contraamiralul de flotilă Mihai PANAIT, locțiitorul pentru Operații și Instrucție al Șefului Statului Major al Forțelor Navale, a avut o întâlnire cu oficialul militar olandez, la bordul Navei-Școală „Mircea”, iar pe agenda discuțiilor s-au aflat aspecte legate de cooperarea româno-olandeză în domeniul naval, precum și elemente de planificare ale marșului de instrucție pe care Nava-Școală „Mircea” îl va executa în acest an, în cadrul căruia este prevăzută o escală și în portul Haga.

De asemenea, au fost aduse în discuție și alte aspecte ale colaborării bilaterale, care au avut loc încă din anul 2009, când elicopterul Puma Naval a executat prima apuntare pe o navă străină, nava fiind „HNMLS Rotterdam” a Marinei Militare Olandeze, în timpul Exercițiului Cooperative MAKO, precum și faptul că Fregata „Regele Ferdinand” se află pentru a doua dată sub comanda olandeză, în cadrul SNMG2 (2017 și 2019).

Luni, 8 aprilie, comandantul Forțelor Navale Regale ale Olandei s-a ambarcat la bordul fregatei HNMLS „Evertsen” și a fost prezent la secvențele Exercițiului „Sea Shield 19”, desfășurate pe mare.

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...