Menu
Statul Major al Forțelor Navale
12 aprilie 2019
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Exerciţiul "VIGOROUS WARRIOR 19" în Portul militar Constanţa

În ultima zi a Exercițiului „Sea Shield 19”, vineri, 12 aprilie, nivelul de complexitate al activităților de instruire în cadru multinațional, a fost completat cu o secvență a Exercițiului NATO în domeniul medical „Vigorous Warrior 19”, care a vizat modalitățile de intervenție și de acțiune pentru situații de evacuare medicală de pe mare. 

Interconectarea dintre cele două exerciții multinaționale majore a fost realizată, în premieră, în Dana 0, din portul militar Constanța, când a fost simulată acordarea asistenței medicale în cazul producerii unui accident de scufundare, soldat cu victime multiple,  la bordul fregatei „Regele Ferdinand”. Evacuarea de la bordul navei s-a realizat pe cale aeriană, cu un elicopter Puma Naval.

Caracterul interdepartamental și interinstituțional a fost pus în evidență de către structurile medicale specializate ale Forțelor Navale Române, ale Direcției Medicale (M.Ap.N.), ale Departamentului pentru Situații de Urgență (M.A.I.), ale Centrului NATO de Excelență pentru Medicină Militară (MILMED COE) din Ungaria, precum și ale Comandamentului Maritim Aliat al NATO (MARCOM).

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...