Menu
Statul Major al Forțelor Navale
23 iulie 2019
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Sosire F221

Fregata „Regele Ferdinand” a acostat luni, 22 iulie, în Portul Militar Constanţa, la finalul participării la misiuni în cadrul Grupării Navale Permanente a NATO, SNMG2, comandorul Ioan Marian, comandantul navei, raportând „Misiune îndeplinită!”. În perioada 3-22 iulie, nava a participat cu succes la exerciţiul SEA BREEZE, organizat de Ucraina la exerciţiul BREEZE, organizat de Forţele Navale ale Bulgariei. La 15 ani de la aderarea României la NATO, în actualul context al securităţii maritime în bazinul Mării Negre, România are responsabilitatea apărării frontierei de stat, dar şi a apărării frontierei Uniunii Europene şi a NATO, iar Forţele Navale Române au un rol deosebit în realizarea acestui obiectiv.

Prezent la sosirea navei, contraamiralul de flotilă Daniel Căpăţînă, comandantul Flotei, a mulţumit echipajului fregatei pentru eforturile depuse în timpul misiunii, a felicitat personalul Grupului de Elicoptere ambarcat la bordul fregatei pentru Ziua Aviaţiei sărbătorită sâmbătă, 20 iulie, şi le-a urat tuturor mult succes în misiunile viitoare.

Îndeplinirea cu succes a tuturor acestor misiuni şi aprecierile primite, demonstrează că Forţele Navale Române dispun de personal şi capabilităţi pentru a-şi îndeplini misiunile stabilite şi angajamentele asumate de către ţara noastră, în cadrul sistemului de securitate naţională şi internaţională, şi dispun de un sistem de pregătire profesională care corespunde standardelor NATO şi UE.

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...