Menu
Statul Major al Forțelor Navale
30 iulie 2019
Telefon: 0744 359 518

Botez marinăresc în Marea Ionică

În mijlocul Mării Ionice, la bordul navei-școală „Mircea”, Zeul Neptun și-a făcut apariția, pentru a vedea cine sunt ”intrușii” și pentru a-i boteza pe ”păcătoșii” pretendenți la statutul de marinar adevărat, cei care au avut îndrăzneala să-i tulbure apele, nu doar ale Mediteranei, ci și ale Atlanticului. Neptun a venit însoțit de nimfele sale și de pirați și, în scurt timp, s-a dezlănțuit botezul marinăresc la puntea centru a navei.

Toți cei nebotezați până acum de Zeul Neptun, studenți, elevi sau membri ai echipajului au avut ”norocul” să treacă prin ”supliciile” nimfelor și piraților, foarte hotărâți de altfel să nu ierte pe nimeni, Cei care nu s-au prezentat la chemarea zeului au fost aduși pe sus de către ”comandourile” organizate de pirați. Apă de mare, ghiordele, furtunul de incendiu, cocktailul, realizat special din detergent de vase, vaselină, rumeguș și făină, iată câteva dintre ingredientele folosite de pirați pentru a-i chinui pe marinari. A rezultat o scenografie aproape cinematografică și câteva imagini chiar surprinzătoare pentru cei botezați. Au trecut pe la cazanul de botez toți elevii și studenții, inclusiv toate fetele, fără discriminări, toți cadeții străini, precum și membrii mai noi ai echipajului.

”Verii mecanici” (elevii și studenții de la această specializare) au avut parte de un tratament ”cosmetic” preferențial, cu vaselină de la motorul navei. Obiceiuri și tradiții de mecanici, nu ne băgăm! Constatăm doar că unii dintre ei, ca să scape de vaselină, au fost nevoiți să renunțe și la o parte din podoaba capilară!

Două ore de distracție, veselie, soare și apă de mare, cu alte cuvinte botezul marinăresc pentru cadeții anului 2019 de pe nava-școală „Mircea”. S-a întâmplat în mijlocul Mării Ionice, în drum spre ultima noastră escală de la Istanbul din marșul istoric, la 80 de ani de la intrarea în serviciu.

Text și foto: Bogdan Dinu

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...