Menu
Statul Major al Forțelor Navale
31 iulie 2019
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” s-a întors din misiune internațională în Marea Neagră

Miercuri, 31 iulie, dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” a acostat în portul Constanța, după trei săptămâni în care a executat misiuni sub stindard NATO în Marea Neagră, cu un echipaj alcătuit din 78 de marinari. Dragorul românesc a făcut  joncțiunea, în largul coastelor Bulgariei, cu navele din gruparea navală de luptă împotriva minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group), care are în compunere navele ITS „Grecale” (Italia), FS „Orion” (Franța), ITS „Numana” (Italia) și TCG „Enez” (Turcia).

Navele grupării SNMCMG-2, printre care și dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu”, au desfășurat activități de instruire specifice, în apele internaționale ale Mării Negre, dar au participat și la Exercițiul multinațional „Breeze 19”, organizat de Forțele Navale Bulgare.

Activitățile desfășurate de navele militare românești în bazinul Mării Negre fac parte din Hotărârea Consiliului Suprem de Apărare a Țării referitoare la întrebuințarea forțelor Armatei României la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, în anul 2019.

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...