Menu
Statul Major al Forțelor Navale
25 septembrie 2019
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Elevii militari acționează pentru protejarea mediului marin

Forțele Navale Române, cu 20 de elevi militari de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale și 20 de elevi ai Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” au luat parte, miercuri, 25 septembrie, la acțiunea de ecologizare numită „Acționăm pentru Ape”, organizată în parteneriat cu Asociația Act for Tomorrow, Kaufland România și Administrația Bazinală de Ape Dobrogea-Litoral.

Cei 40 de elevi ai celor două instituții de învățământ militar de marină, alături de voluntarii asociației Act for Tomorrow, au ecologizat plaja și spațiul verde din zona Pescărie, din Constanța, de unde au fost strânse câteva zeci de saci cu gunoi. În cea mai mare parte, deșeurile colectate de elevi și de voluntari reprezintă materiale din plastic, ce riscau să ajungă în mare, sticlă, dar și deșeuri din construcții.

Data de 25 septembrie marchează și Ziua Internațională a Mediului Marin, o oportunitate ideală pentru viitorii marinari militari să atragă atenția asupra poluării subacvatice la nivel mondial. Prin acțiunea de ecologizare de astăzi, Forțele Navale Române și partenerii au dorit să evidențieze importanța colectării selective și reciclării pentru conservarea biodiversității și a unui mediu acvatic sănătos, curat și productiv.

BackShare:   

Loading data ...