Menu
Statul Major al Forțelor Navale
15 noiembrie 2019
Telefon: 0744 359 518

Instrucție în Marea Mediterană

Exercițiul multinațional „Dogu Akdeniz 19”, organizat de Forțele Navale ale Turciei în Marea Mediterană, este în plină desfășurare. Fregata „Regele Ferdinand” participă, alături de cele aproximativ 50 de nave, aeronave și submarine ale partenerilor străini, la activități de instruire, obiectivul principal fiind consolidarea operabilității în comun.

La cel mai mare exercițiu multinațional organizat de Turcia, participă peste 4.700 de militari din 15 state, care execută diverse scenarii de luptă, pe durata a două săptămâni, în diferite medii, subarin, maritim și aerian.

 O altă activitate importantă, realizată de echipajul românesc în Marea Mediterană, a constat în procesul de realimentare pe mare. Printre activitățile de instrucție în comun cu partenerii străini și exercițiile de vitalitate a navei, marinarii militari români au luat parte la una dintre cele mai complexe activități de manevra a navei, transferul de combustibil de la un tanc maritim. Nivelul de dificultate al operațiunii a fost ridicat odată cu intensificarea vântului și cu creșterea mărimii valurilor, marea fiind una destul de neprietenoasă. În ciuda problemelor de natură hidro-meteorologică, militarii implicați în activitate au executat corect fiecare etapă, reaprovizionarea realizându-se în timpul alocat și fără incidente.

Prin participarea fregatei „Regele Ferdinand” la Exercițiul multinațional „Dogu Akdeniz 19”, imediat după încheierea misiunilor de monitorizare a traficului maritim și combatere a terorismului, în cadrul Operației NATO „Sea Guardian 19”, Forțele Navale Române dovedesc faptul că Armata României reprezintă un partener capabil să asigure securitatea regională și să coopereze cu partenerii din Alianță, cât și cu cei din afara acesteia.

Cu cele mai bune sentimente, de la bordul fregatei „Regele Ferdinand”, sublocotenent Alexandru Turturică

Foto: Daniel-Andrei Pap și Alexandru Turturică

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...