Menu
Statul Major al Forțelor Navale
6 februarie 2020
Telefon: 0744 359 518

Întâlnire cu viitorii piloți de elicoptere ai Forțelor Navale

După 13 ani, la Baza Aeriană de Instruire și Formare a personalului Aeronautic, se desfășoară al doilea proiect major, care are ca scop pregătirea și specializarea în domeniul aeronautic a unei noi serii de cadre militare din Forțele Navale Române, în vederea încadrării funcțiilor de la Grupul de Elicoptere din Tuzla.

Comandantul Flotei, contraamiral Mihai PANAIT, a efectuat miercuri, 5 februarie, o vizită la Baza Aeriană din Boboc, județul Buzău, unde s-a întâlnit cu ofițerii de marină, participanți la cursul de formare a piloților militari de elicoptere, precum și cu instructorii acestora.

Delegația Forțelor Navale a purtat discuții cu reprezentanții Bazei Aeriene și cu cei ai Școlii Militare de Maiștri și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”, iar subiectul principal al dialogului a constat în modul de instruire a personalului care va deservi tehnica de aviație din dotarea Marinei Militare Române.

Cursul de formare a viitorilor piloți se desfășoară pe perioada a 20 de luni, timp în care sunt planificate module de pregătire teoretică și de instruire în zbor pe elicopterele Bazei Aeriene de la Boboc și, la final, pe cele ale Grupului 256 Elicoptere de la Tuzla.

 

BackShare:   

Loading data ...