Menu
Statul Major al Forțelor Navale
9 martie 2020
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Muzeul Național al Marinei Române – Peste 50 de ani de tradiție și istorie

Muzeul Național al Marinei Române a primit vineri, 6 martie, vizita Șefului Statului Major al Forțelor Navale Române, viceamiralul dr. Alexandru Mîrșu, care, pe timpul desfășurării unei ceremonii militare, a înmânat directorului instituției din Constanța, comandorul Marius Laurențiu Rohart, medalia comemorativă „Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului”.

Muzeul Național al Marinei Române este instituția de cultură „fanion” a Forțelor Navale Române. Muzeul a primit, din partea Administrației Prezidențiale a României, Medalia Comemorativă „Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului”, prin Decretul prezidențial nr. 781 din 31 octombrie 2019, „în semn de apreciere pentru contribuția avută la păstrarea vie a memoriei faptelor de arme și a sacrificiului uman consemnat în Războiul pentru Întregirea Neamului, ducând mai departe tradițiile istorice ale celor care și-au făcut datoria față de Patrie.”

Festivitatea s-a desfășurat la sediul instituției, iar în cuvântul adresat adunării, viceamiralul dr. Alexandru Mîrșu a subliniat importanța și rolul jucat de către Muzeul Național al Marinei Române în cercetarea istoriei marinei și a felicitat performanțele obținute de colectivul științific de ieri și de azi al acestuia.   

În semn de mulțumire, directorul Muzeului Național al Marinei Române, comandorul Marius Laurențiu Rohart, a apreciat efortul specialiștilor de a clarifica unele dintre cele mai importante momente din istoria marinei române și totodată a mulțumit, atât colectivului pe care îl conduce, cât și partenerilor culturali fără de care multe dintre performanțe nu ar putea fi realizate.

BackShare:   

Loading data ...