Menu
Statul Major al Forțelor Navale
17 iulie 2020
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Instruire în toate mediile de acțiune a marinarilor militari

Fregata ,,Regina Maria” (F 222), parte componentă a grupării navale permanente a NATO, SNMG-2, a acţionat în această săptămână în mai multe seriale de instruire în cadrul exercițiului multinațional ,,Breeze 20” organizat de Forţele Navale bulgare.

În cadrul aceleiași activităţi, au fost prezente Dragorul Maritim 25 Locotenent Lupu Lupescu şi Nava Purtătoare de Rachete 188 Zborul. Astfel, au fost zile şi nopţi pline de acţiune, în care echipajele navelor românești au răspuns eficient şi profesionist la toate provocările apărute conform scenariului exercițiului.

Marinarii militari de pe fregata ,,Regina Maria” au desfășurat seriale de instruire ce au cuprins exerciţii de luptă în toate mediile de acţiune, de vitalitate, de căutare şi salvare pe mare, manevre şi evoluții, realimentare pe mare, navigare prin canal dragat, interdicție maritimă, precum şi respingerea unei ambarcațiuni suspecte. Pentru mulți simple cuvinte, pentru cei implicați înseamnă muncă, dăruire, devotament şi multe ore de trudă şi concentrare. Elicopterul IAR-330 Puma Naval a executat zboruri ziua şi noaptea, în sprijinul acțiunilor fregatei românești. Indiferent de postul de luptă din care au acţionat, puntea de comandă, centrul de conducere a luptei, compartimentul mașini, stația radio şi, de ce nu, bucătărie, operatorii, specialiștii în mentenanţă, scafandrii de luptă, logisticienii, aviatorii navali, într-un cuvânt toți marinarii de pe fregata ,,Regina Maria”, au arătat că sunt parte componentă de bază în cadrul grupării navale NATO, SNMG-2.

Complexitatea serialelor executate a constituit oportunitatea perfectă pentru echipa Centrului de Instruire, Simulare şi Evaluare de a stabili nivelul îndeplinirii de către navă a cerințelor operaționale generale şi a celor specifice unei nave de luptă în domeniul antisubmarin, ca parte a Forței de Răspuns a NATO în anul 2021.

A fost un efort mare, la care marinarii noștri au dat dovadă, încă o dată, că au un nivel foarte bun de pregătire şi doresc continuu să se perfecționeze. La ceas de noapte, preţ de câteva minute, în pauzele dintre exerciţii, s-a putut vedea regalul nocturn al cometei Neowise.

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...