Menu
Statul Major al Forțelor Navale
17 iulie 2020
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Instruire la standarde NATO în Marea Neagră

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu”, nava integrată în gruparea navală NATO de luptă împotriva minelor marine SNMCMG-2, desfășoară activități intense de instruire, în Marea Neagră, alături de nave militare ale Forțelor Navale Române și ale marinelor militare partenere, conform planului de acțiune al Exercițiului multinațional „Breeze 20”, derulat în perioada 10-18 iulie.  

Forțele participante au ca scop principal al instruirii consolidarea deprinderilor militarilor, privind aplicarea procedurilor de acțiune în comun pe mare, în conformitate cu standardele implementate la nivelul Alianței. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, au fost planificate și desfășurate acțiuni de luptă împotriva amenințărilor de suprafață și aeriene, manevre și evoluții navale, trageri de luptă cu sistemele de artilerie de la bordul navelor, căutare și salvare de vieți omenești pe mare, exerciții de comunicații, manevre de reaprovizionare pe mare și de remorcaj.

La bordul dragorului maritim românesc, întreg procesul a fost evaluat și apreciat de reprezentanții Centrului de Instruire, Simulare și Evaluare, care se află pe navă pe toată perioada exercițiului multinațional, pentru certificarea acesteia, în vederea menținerii integrării în dispozitivele puse la dispoziția NATO de Armata României.

Echipajul tânăr al navei românești continuă activitățile în Marea Neagră cu aceeași încredere cu care a plecat de acasă, urmând să desfășoare misiunea alături de partenerii din grupare până la sfârșitul lunii iulie, atunci când va reveni în Portul Militar Constanța pentru a raporta, cu siguranță, ca de fiecare dată: „Misiune îndeplinită!”.

 

Corespondență transmisă de sublocotenent Alexandru Turturică, ofițerul de relații publice de la bordul dragorului maritim „Locotenent Lupu Dinescu”

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...