Menu
Statul Major al Forțelor Navale
20 iulie 2020
Telefon: 0744 359 518

La posturile de manevră!

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” a executat luni, 20 iulie, manevra de plecare din portul Burgas, pentru a se îndrepta spre zona de sud a Mării Negre, unde va continua misiunile NATO alături de partenerii din Alianță, urmând să ia cap-compas portul Samsun din Turcia. Escalele efectuate de nava românească au ca scop refacerea capacității de luptă, în vederea îndeplinirii activităților specifice, conform Planului de Acțiune al grupării navale NATO de luptă împotriva minelor marine SNMCMG-2 din care aceasta face parte.

Membrii echipajului dragorului maritim se află în a doua jumătate a misiunii și, chiar dacă sunt departe de țară, aceștia sunt cu gândul la camarazii de acasă, care sărbătoresc, în data de 20 iulie, Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene Române. De pe mare, marinarii militari români de la bord le transmit acestora să aibă parte de multă sănătate, putere de muncă, misiuni cât mai ușoare, mulți ani înainte, precum și tradiționalul „Cer senin!”.

Până la sfârșitul lunii iulie, dragorul maritim românesc va desfășura, alături de navele partenere din Grecia, Italia, Spania și Turcia, o multitudine de exerciții de comunicații și vitalitate, de monitorizare a traficului naval, formații și evoluții, reaprovizionare pe mare, remorcaj, precum și antrenare pentru utilizarea procedurilor NATO.  

 

Corespondență transmisă de sublocotenent Alexandru Turturică, ofițerul de relații publice de la bordul dragorului maritim „Locotenent Lupu Dinescu”

 

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...