Menu
Statul Major al Forțelor Navale
21 iulie 2020
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Exercițiul multinaţional ,,Sea Breeze 20” continuă

Fregata ,,Regina Maria”, aflată în compunerea grupării navale permanente a NATO, SNMG-2, participă, în perioada 20-27 iulie, la exercițiul multinaţional ,,Sea Breeze 20”, organizat şi coordonat de Forţele Navale ale Statelor Unite ale Americii şi de Forţele Navale ale Ucrainei, în vestul Mării Negre.

Echipajul navei româneşti desfăşoară secvenţe de instruire 24 de ore din 24, în toate mediile de luptă, în comun cu celelalte nave şi aeronave participante la activitate. Fiecare marinar militar se află la postul său de luptă şi îşi aduce contribuția la buna desfășurare a misiunii. Toate serviciile de luptă acţionează integrat, astfel încât nava şi echipajul devin un întreg.

În primele zile ale exerciţiului s-a desfăşurat o gamă largă de acţiuni, precum manevre şi evoluţii navale cu navele participante, transmitere de date şi informaţii prin intermediul sistemelor de comunicaţii, trageri cu sistemele de artilerie de calibru mic de la bord, exerciţii de evacuare medicală şi de antrenament a grupei de scafandri de luptă, în care a fost angrenat şi elicopterul IAR-330 Puma Naval.

Text și fotografii: sublocotenent Antonia Suiugan și plutonier adjutant principal Lucian Irimia

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...