Menu
Statul Major al Forțelor Navale
24 iulie 2020
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Cooperare NATO în Marea Neagră

După plecarea din portul Burgas din Bulgaria, de luni, 20 iulie, navele integrate în gruparea navală permanentă NATO de luptă împotriva minelor SNMCMG-2, printre care și dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu”, au desfășurat, 24 de ore din 24, exerciții în comun, în zona de sud a Mării Negre. Partenerii greci, italieni, români, spanioli și turci au luat cap-compas portul turcesc Samsun, unde au acostat joi, 23 iulie, pentru refacerea capacității de luptă și pregătirea următoarelor misiuni.

Pe timpul marșului dintre cele două porturi de escală, marinarii militari au continuat instruirea pe mare, prin îndeplinirea unei serii de activități planificate, precum reaprovizionarea pe mare și transferul de materiale ușoare, manevre și evoluții simple și complexe, exerciții pentru consolidarea tehnicilor de comunicații și menținerea vitalității navei. Carturile de marș au fost prezente la post, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, pentru desfășurarea în condiții de siguranță a tuturor misiunilor încredințate.

Nava militară românească va părăsi portul Samsun sâmbătă, 25 iulie, urmând să execute ultima parte a misiunii, alături de navele partenere, după care se va îndrepta spre Portul Militar Constanța, unde va acosta marți, 28 iulie.

 

          Corespondență transmisă de sublocotenent Alexandru Turturică, ofițerul de relații publice de la bordul dragorului maritim „Locotenent Lupu Dinescu”

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...