Menu
Statul Major al Forțelor Navale
26 iulie 2020
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Un altfel de weekend pentru marinarii militari de pe fregata "Regina Maria"

Odessa, 26 iulie 2020

Acostarea într-un port nu înseamnă pentru marinarii militari sfârşitul programului de muncă sau luptă. Începe o nouă etapă, care presupune realimentări de combustibil şi apă, iar tehnica intră în verificări. De asemenea, logisticienii, oamenii nevăzuţi, dar extrem de importanţi, refac stocurile cu tot ceea ce este necesar pe mare pentru marinari. Bucătarii îşi continuă programul de hrănire a celor 240 de oameni aflaţi la bordul navei. În fiecare zi de duminică, părintele Nicolae Argatu, a adus alinare în sufletele marinarilor prin oficierea unei slujbe religioase.

În acest an, din cauza pandemiei, echipajul fregatei ,,Regina Maria” nu a coborât de pe navă. Acele câteva ore în care au acostat în portul Odessa au fost prilejul pentru militarii noştri pentru un alt fel de activitate. S-a muncit din plin, fiecare la locul său, pentru a reda navei aspectul marinăresc, mai ales că urmează alte zile încărcate de acţiune.

Spre seară, muzica militară a Forţelor Navale ale Ucrainei i-a încântat pe marinarii noştri cu o suită de melodii ce a atras ropote de aplauze din partea echipajului românesc, ce tocmai îşi încheiase munca şi a mai îndulcit absenţa învoirilor la uscat. Navele grupării NATO, acostate la gara internaţională din portul Odessa, au atras multe priviri ale ucrainenilor ce au venit în număr mare să le admire.

În dimineaţa zilei de duminică, 26 iulie, fregata ,,Regina Maria” împreună cu celelalte nave din gruparea SNMG-2 au ieşit din port pentru misiunea de cunoaştere a situaţiei maritime din Marea Neagră şi seriale de antrenament cu navele aliate.

 

Text şi fotografii: sublocotenent Antonia Suiugan şi plutonier-adjutant principal Lucian Irimia

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...