Menu
Statul Major al Forțelor Navale
11 septembrie 2020
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Toamna, Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” își numără bobocii

Cu primele frunze de toamnă și seri mai răcoroase, se aproprie cu pași repezi prima zi de școală. Însă la noi, la colegiul militar, elevii sosesc mai devreme de 14 septembrie, pentru a se putea pregăti pentru festivitatea de deschidere, în stil militar, îmbrăcând mult râvnita uniformă, pregătindu-se pentru defilare și exersându-și bine cunoscutul legământ, pe care și-l iau elevii de anul I, la acest început de drum al carierei militare în Armata României.

Astfel, începând de astăzi, sosesc în serii, pentru a se păstra distanța socială, cei 118 de elevi de anul I ai Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, alături de colegii lor mai mari, gradații, care îi vor călăuzi la început de drum, în noua viață de cadet militar. În următoarele zile, până la sfârșitul săptămânii, comandanții de companie vor întâmpina pe rând, elevii de la toți anii de studiu.

În această dimineață, i-am surprins pe primii boboci care au sosit la porțile instituției, entuziasmați și curioși să înceapă cursurile la colegiul militar. Elevii au fost întâmpinați la intrarea unității de comandantul lor de companie, locotenent Patrick Otti, pentru a le ura bun venit și a le da primele instrucțiuni. Personalul medical, condus de medicul unității, lt. dr. Magda Popițanu, le-a făcut triajul epidemiologic și instructajul ce conțin regulile de protecție sanitară în contextul pandemiei Covid-19, înainte ca elevii să își poată continua traseul până la pavilioanele dormitoarelor.

După ce și-au luat în primire camerele, elevii urmează ca în cursul acestei zile să efectueze testul de evidențiere a prezenței virusului SARS-CoV-2 și să își primească echipamentul militar, mult râvnita uniformă.

Bun venit la bord, tineri marinari! Vă dorim succes, pe noul drum ales și o adaptare cât mai ușoară la rigorile vieții cazone!

BackShare:   

Loading data ...